Ενημερωτικά και συμβουλευτικά άρθρα

2 Μαι. 2019

Μήπως χρειάζεστε έναν υπολογιστή, ένα tablet, ένα κινητό;;;

Αναλαμβάνω να σας προμηθεύσω με έναν μεταχειρισμένο υπολογιστή, ένα tablet ή ένα κινητό τηλέφωνο, που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σας, είτε κάνοντας μια έρευνα/αναζήτηση για την αγορά του, είτε αν πρόκειται για επιτραπέζιο υπολογιστή "χτίζοντάς" τον εξ ολοκλήρου στα μέτρα σας!

Αρκεί να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μου και να μου περιγράψετε τις ανάγκες σας και αφήστε όλα τα υπόλοιπα σ' εμένα!

9 Νοε. 2018

Πρόταση δωρεάν τεχνικού ελέγχου & συντήρησης

Υιοθετώντας την αντίληψη της αμοιβαίας κι ανταποδοτικής εξυπηρέτησης, σας έχω την ενδιαφέρουσα πρόταση που ακολουθεί:

Όποιοι φίλοι/πελάτες θα μου συστήσουν έναν νέο πελάτη, θα έχουν εκ μέρους μου έναν δωρεάν τεχνικό έλεγχο ή μία δωρεάν συντήρηση του υπολογιστή τους (σε επίπεδο software), για κάθε έναν πελάτη που μου συστήνουν!

Η συντήρηση αυτό μπορεί να γίνεται ΚΑΙ εξ αποστάσεως, με τη βοήθεια της ειδικής εφαρμογής απομακρυσμένης τεχνικής υποστήριξης AnyDesk (σε οποιαδήποτε απόσταση κι αν βρίσκεστε από την έδρα μου)!!!

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις, μπορείτε να μου τηλεφωνείτε από τις 10:00 π.μ. έως και τις 10:00 μ.μ.

7 Μαι. 2018

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Ο ιός του Facebook μεταλλάχθηκε και ξαναχτυπά αλύπητα

Αγαπητοί φίλοι και πελάτες

Παρότι έχω αναρτήσει πολλές φορές προειδοποιήσεις και συμβουλές για το πως ν' αποφεύγετε την μόλυνση από τον ιό του Facebook, επανέρχομαι για να σας ειδοποιήσω ότι πλέον έχει μεταλλαχθεί και ενεργεί ως ο δημιουργός μιας ομαδικής συζήτησης μέσω του Messenger!

Αυτό φυσικά συμβαίνει όταν έστω κι ενός από όλους όσους συμπεριλαμβάνονται στην λίστα των φίλων μας έχει ήδη μολυνθεί ο υπολογιστής ή το προφίλ του!

Τότε ξαφνικά κι εν αγνοία του, δημιουργεί μια ομαδική συζήτηση, προσκαλώντας όλους τους φίλους του (κι εν συνεχεία όλους τους φίλους των φίλων του) προβάλλοντας ένα σύνδεσμο που -δήθεν- προτείνει να επισκεφτούν!!!

Όσοι έχουν προηγούμενη εμπειρία της προσβολής από τον ιό του F/B, ίσως και να μην πέσουν στην παγίδα να κάνουν το ένα και μοναδικό, αλλά εντελώς μοιραίο κλικ στον σύνδεσμο αυτό!

Όσοι όμως τελούν υπό άγνοια και πέσουν στην ύπουλη αυτή παγίδα, τότε είναι ήδη πολύ αργά (αν και άμεσα δεν εμφανίζονται τα συμπτώματα της προσβολής)!!!

Όσοι λοιπόν ανοίξετε τον Messenger και δείτε ότι υπάρχει μια ομαδική συνομιλία (chat) το πρώτο που πρέπει να εξετάσατε, είναι ποιος εμφανίζεται στην κορυφή της λίστας των συμμετεχόντων και ως ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ αυτής της ομαδικής συζήτησης!!!

Αν το όνομά σας βρίσκεται στην κορυφή, τότε είναι η ώρα να προστρέξετε σε έναν ΠΟΛΥ ΕΜΠΕΙΡΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ για να επιλύσει ΑΜΕΣΩΣ το πρόβλημα, που για κάθε ώρα που θα κυλά, θα γίνεται και πιο άγριο και καταστροφικό, τόσο για τον υπολογιστή και το προφίλ σας όσο και των φίλων σας (και εν συνεχεία των φίλων των φίλων σας)!!! Σε περίπτωση που εμφανίζεται ως διαχειριστής ένας εκ των φίλων σας, ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΑΜΕΣΩΣ ότι πρέπει να φροντίσει ν' αντιμετωπίσει ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ τον ιό (διότι ως συνήθως, εκείνος πιθανώς να ΜΗ το βλέπει καν στον υπολογιστή του)!

Όσο ο ιός αυτός μεταλλάσσεται, τόσο πιο δύσκολο γίνεται να σας αναλύσω το πως λειτουργεί και μολύνει τον έναν υπολογιστή μετά τον άλλον, διά μέσω της διασύνδεσης των χρηστών μέσα από το F/B!

Θα πρέπει να σας υπενθυμίσω βεβαίως, ότι το πρώτο που φροντίζει να κάνει ένας ιός, είναι να απενεργοποιεί τις προστασίες και την ασφάλεια του υπολογιστή (όπως το antivirus και την επαναφορά συστήματος)!
Στη συνέχεια (αν δεν έχετε φροντίσει να επιληφθεί του θέματος ένας ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ κι όχι "το φιλαράκι μας που ξέρει απ' αυτά") ο ιός ανοίγει διάπλατα τις "πόρτες" ασφαλείας του υπολογιστή και διεισδύουν ανεξέλεγκτα περισσότεροι με αποτέλεσμα ο χρόνος να κυλάει καταστροφικά και για την ακεραιότητα των δεδομένων σας και για την λειτουργικότητα του υπολογιστή σας!

Ωστόσο, αν χρειαστείτε περισσότερη βοήθεια, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να βρούμε τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος το συντομότερο!!!

Για να επικοινωνήσετε μαζί μου, πατήστε (κάνετε κλικ) επάνω στον τίτλο του άρθρου και θα μεταβείτε στα στοιχεία επικοινωνίας ή στο επαγγελματικό μου προφίλ που υπάρχει στο Facebook!

Ευχαριστώ για την προσοχή σας

16 Φεβ. 2018

ΠΡΟΣΟΧΗ! Γίνονται παραβιάσεις των προφίλ στο Facebook!

Παρακαλώ θα ήθελα για λίγο την προσοχή σας!!!

Το θέμα ασφάλειας στο διαδίκτυο και διασφάλισης του απορρήτου, έχουν σοβαρέψει το τελευταίο διάστημα!!!!

Μόλις πριν λίγο, είχα μια τηλεφωνική συνδιάλεξη με κάποιον ΑΓΝΩΣΤΟ κύριο, ο οποίος μου παραπονέθηκε, ότι εγώ -δήθεν- του έστειλα ΧΥΔΑΙΑ και ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ μηνύματα μέσω του Messenger! Κάτι τέτοιο εγώ ασφαλώς δεν το έπραξα και όσα μου είπε στο τηλέφωνο, με άφησαν άναυδο!!!

Αυτός ο κύριος λοιπόν, μου είναι παντελώς άγνωστος, κατοικεί στην Αιτωλοακαρνανία και δεν είχα ΠΟΤΕ και ΚΑΜΙΑ επαφή μαζί του στο παρελθόν!

Υπάρχει η σοβαρή υποψία πλέον, ότι με κάποιον τρόπο διέρρευσαν τα στοιχεία εισόδου του προφίλ μου σε κάποιους τρίτους, που είχαν κακόβουλες προθέσεις! Μπήκα λοιπόν στη διαδικασία να ελέγξω εξονυχιστικά τον υπολογιστή και το προφίλ μου, για τυχόν κάποιες "τρύπες" ασφαλείας!!!

Είναι γνωστό εξάλλου, ότι κατά καιρούς έχουν παρουσιαστεί φαινόμενα παραβίασης των προφίλς των χρηστών στο Facebook! Όπως είναι ήδη γνωστό, ότι το Facebook έχει αρκετά κενά ασφαλείας με αποτέλεσμα hackers να καταφέρνουν να διεισδύουν στο προφίλ των χρηστών και να το ελέγχουν σαν να ήταν δικό τους!

Σας συμβουλεύω λοιπόν κι εσάς, σαν πρώτο βήμα άμυνας, ν' αλλάξετε ΑΜΕΣΩΣ τους κωδικούς εισόδου στο Facebook!!! Έτσι θα διασφαλιστεί -τουλάχιστον- ότι ακόμη κι αν έχουν διαρρεύσει τα στοιχεία εισόδου σας, μ' έναν νέο και πολύπλοκο κωδικό, θ' αποτρέψετε τυχόν παραβίαση του προφίλ ή του υπολογιστή σας!

Το επόμενο βήμα και πιο σημαντικό που θα πρέπει να γίνει, είναι ένας ενδελεχής έλεγχος στον υπολογιστή σας από έναν πραγματικά ικανό και εμπειρότατο τεχνικό!!!

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!!

15 Νοε. 2016

Υπερθέρμανση: O σιωπηλός δολοφόνος των laptops!!!

Ένα σύνηθες σύμπτωμα που παρατηρείται σε πάρα πολλούς υπολογιστές, είναι η εκνευριστικά αργή ανταπόκρισή του, ακόμη και σ’ εξαιρετικά απλές διαδικασίες!
Αυτό το σύμπτωμα εμφανίζεται συχνά ακόμη και σε υπολογιστές που δεν είναι γερασμένοι,

Σε αυτό το άρθρο θα σας ενημερώσω ποια είναι τα αίτια που προκαλούν αυτήν την δυσλειτουργία!

Αρχικά, θα πρέπει να εστιάσουμε στους 3 βασικούς παράγοντες που επενεργούν καθοριστικά στην ταχύτητα ανταπόκρισης ενός υπολογιστή:

1) Κεντρικός επεξεργαστής ή αλλιώς CPU (Central Processing Unit)
Οι επεξεργαστές κατασκευάζονται με προδιαγραφές ανάλογες των αναγκών χρήσης.
Αναλαμβάνουν τον ρόλο της εκτέλεσης μαθηματικών υπολογισμών σε ΟΛΕΣ τις διεργασίες του υπολογιστή.

2) Μνήμη RAM (Random Access Memory)
Οι μνήμη RAM όπως και οι επεξεργαστές έχουν συγκεκριμένο χρονισμό λειτουργίας ο οποίος δεν μεταβάλλεται σε συνάρτηση με το χρόνο που έχουν λειουργήσει.

3) Σκληρός δίσκος ή HDD (Hard disk drive)
Ο σκληρός δίσκος είναι το αποθηκευτικό μέσο του υπολογιστή του οποίου η δομή είναι κατά το ήμισυ μηχανικό και κατά το υπόλοιπο ήμισυ ηλεκτρονικό. Η ταχύτητα απόδοσής του ορίζεται από τις προδιαγραφές που έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί. Είναι ένα στοιχείο το οποίο βρίσκετα σε διαρκή λειτουργία καθόλη τη διάρκεια χρήσης του υπολογιστή.

Υπάρχει ένας ακόμη παράγοντας που συμβάλλει στο βαθμό επιδόσεων (ταχύτητα ανταπόκρισης του υπολογιστή) που είναι το λογισμικό του (Software) το οποίο διαχειρίζεται την λειτουργία των φυσικών πόρων (εξαρτημάτων) του υπολογιστή (Hardware)!

Ένας υπολογιστής για να λειτουργεί εύρυθμα κι ομαλά, μία βασική προϋπόθεση που απαιτείται είναι τα 3 βασικά του στοιχεία CPU, RAM & HDD (αλλά και το υπόλοιπο hardware) να μην έχουν κάποια φυσική βλάβη και να τα διαχειρίζεται ένα κατάλληλο, ενημερωμένο και κυρίως “ΥΓΙΕΣ” λογισμικό!!!

Αρχικά θα εξετάσουμε την περίπτωση ενός υπολογιστή που αποκτήθηκε π.χ. πριν από 2-3 χρόνια, για να γίνει εύκολα κατανοητό στον αναγνώστη τι είναι πιθανό να μεταβάλει την ταχύτητα ανταπόκρισης του υπολογιστή ο οποίος κατά το πρώτο διάστημα της χρήσης του εκτελούσε όλες τις διεργασίες σε πολύ ικανοποιητικούς χρόνους!!!

Όπως είπα και πιο πάνω, η ταχύτητα του επεξεργαστή και της μνήμης RAM είναι σταθερά χρονισμένη (αν κι εφόσον δεν έχει μεταβληθεί αυτός ο χρονισμός από λανθασμένους χειρισμούς από ανθρώπινο χέρι)! Η ταχύτητα ανταπόκρισης του σκληρού δίσκου όμως, εξαρτάται από την συνάρτηση Α) Φυσική υγεία, & Β) Συγκρότηση των αποθηκευμένων αρχείων επάνω στην μαγνητκή του επιφάνεια!!!

Ας εστιάσουμε λοιπόν στον σκληρό δίσκο που είναι το πιο ευάλωτο και ευαίσθητο εξάρτημα του υπολογιστή μας! Ένας σκληρός δίσκος, περιέχει ένα σετ από 2, 3, ή 4 δισκοειδείς επιφάνειες επάνω στις οποίες εγγράφονται, αλλά κι απ’ αυτές διαβάζονται τα δεδομένα με τη μέθοδο της μαγνητικής επαγωγής! Οι επιφάνειες αυτές περιστρέφονται από έναν κινητήρα (μοτέρ) με 5.300 έως και 10.000 στροφές το λεπτό!
Η εγγραφή και η ανάγνωση των δεδομένων (πληροφοριών) γίνονται από ένα σετ μαγνητικών κεφαλών (μία για κάθε επιφάνεια) που λειτουργούν σε απόσταση από την επιφάνεια εγγραφής/ανάγνωσης 0,2 mm για τις παλιότερες γενιές δίσκων ενώ για τις νεότερες μόλις 0,07 mm!!!

Φανταστείτε τώρα τι συμβαίνει αν κι όταν μετακινούμε ή μεταφέρουμε έναν υπολογιστή που είναι σε λειτουργία, ο δίσκος περιστρέφεται με -έστω- 5.300 στροφές το λεπτό, τις κεφαλές να κινούνται/ίπτανται σε απόσταση, μόλις 0,2 χιλιοστά!!! Καθώς τον αποθέτουμε -εν λειτουργία- στη νέα θέση που επιλέξαμε, οι μαγνητικές κεφαλές ΔΟΝΟΥΝΤΑΙ έτσι, που κάποιες φορές αγγίζουν τη μαγνητική επιφάνεια προκαλόντας τους ΑΜΥΧΕΣ -που σημαίνει ότι τις καθιστούν από προβληματικές έως κι άχρηστες-!!!! Αν αυτό συμβεί αρκετές φορές, σταδιακά λοιπόν κι εν ευθέτω χρόνω, ο δίσκος καταλήγει να μην είναι πλέον σε θέση να εκτελέσει εγγραφές κι αναγνώσεις!

Θα σας σημειώσω εδώ μια λεπτομέρεια:
Εδώ και μερικά χρόνια, σε κάποιες γενιές δίσκων, έχει αναπτυχθεί κι έχει ενσωματωθεί μια τεχνολογία αυτοδιάγνωσης και αυτοδιόρθωσης όταν ο δίσκος παρουσιάζει αστοχίες ή αδυναμίες στην εγγραφή/ανάγνωση! Όμως αυτή η ευεργετική τεχνολογία έχει συγκεκριμένους περιορισμούς σε επίπεδο πλήθους αστοχιών, αλλά και δεν είναι σε θέση να διορθώσει τις σοβαρές βλάβες που έχουν γίνει επάνω στη μαγνητική επιφάνεια στου δίσκου!!!

Συνήθως λοιπόν, όταν έχουμε έναν υπολογιστή που ο δίσκος του έχει ταλαιπωρηθεί τόσο, ώστε να μην είναι σε θέση να ανταποκριθεί στους χρόνους που ορίζουν οι προδιαγραφές του, έχουμε το φαινόμενο-σύμπτωμα να “σέρνεται” εκνευριστικά και σταδιακά αυτό να γίνεται ακόμη χειρότερο!
Αν υποθέσουμε τώρα, ότι δεν υπάρχει κάποια φυσική βλάβη σε κάποιο από τα ζωτικά εξαρτήματα του υπολογιστή (CPU, RAM, HDD ή και την μητρική πλακέτα).
Παρόλα αυτά, ο υπολογιστής μας “σέρνεται” από κάποιο χρονικό σημείο κι έπειτα!
Σε μια τέτοια περίπτωση, το λειτουργικό πρόβλημα εντοπίζεται στο λογισμικό (Software).

Το πρόβλημα στο λογισμικό μπορεί να προκληθεί από διάφορες αιτίες:

1) ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ
Προσβολή και μόλυνση από κακόβουλο λογισμικό το οποίο διοχετεύτηκε από μια απλή επίσκεψη σε έναν ιστότοπο ή κι από οτιδήποτε κατεβάσαμε από το διαδίκτυο. Να σημειώσουμε εδώ, ότι απόλυτη προστασία και θωράκιση από το κακόβουλο λογισμικό δεν υπάρχει στην πράξη. Άρα, ανά πάσα στιγμή ο υπολογιστής μας είναι εκτεθιμένος σ’ έναν τέτοιο ενδεχόμενο κίνδυνο!

2) ΒΙΑΙΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Αν για κάποιον λόγο διακοπεί η λειτουργία του υπολογιστή μας βίαια ή ανορθόδοξα (δεν γίνει σωστός κι επιτυχής τερματισμός), αυτή είναι μία από τις σοβαρότερες αιτίες που ο υπολογιστής μας ανταποκρίνεται πιο αργά, διότι είτε κάποια ζωτικά λειτουργικά αρχεία έχουν υποστεί αλλοίωση, είτε ο υπολογιστής προσπαθεί ν’ ανακτήσει/επιδιορθώσει σημαντικά αρχεία που είναι κατεστραμμένα!

3) ΦΥΣΙΚΗ ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ ΔΙΣΚΟΥ
Οι κατασκευάστριες εταιρίες, όταν προμηθεύουν την αγορά με σκληρούς δίσκους, μετά από δοκιμές συμπεριλαμβάνουν ανάμεσα σ’ όλα τα άλλα χαρακτηριστικά τους κι έναν προβλεπόμενο χρόνο ζωής (αριθμό ωρών καλής λειτουργίας) εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις σωστής χρήσης εκ μέρους του χρήστη! Όταν ένας σκληρός δίσκος συμπληρώσει τον χρονικό κύκλο της ζωής του, έστω κι αν δεν του προκαλέσουμε εμείς κάποια ζημιά, πρέπει να αντικατασταθεί από έναν καινούργιο. Το σύμπτωμα που εμφανίζεται όταν ο δίσκος πλησιάζει προς το τέλος της ζωής του, είναι οι σταδιακά αυξανόμενες αστοχίες εγγραφής/ανάγνωσης και η εμφάνιση αξιοσημείωτου πλήθους κατεστραμένων τομέων (bad sectors)!

Στην 1η περίπτωση, που ο υπολογιστής έχει μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό, οι πόροι του υπολογιστή (CPU, RAM, HDD) οδηγούνται σε πολλαπλή και διαρκή δράση μερικές δε εξ αυτών, τον οδηγούν στο 100% της δράσης/απασχόλησης του επεξεργαστή!
Συνέπεια όλων αυτών συνδυαστικά είναι η εκνευριστική αργοπορία και η υπερθέρμανσή του! Προφανώς σ’ αυτή την περίπτωση χρειάζεται μεθοδική καταπολέμηση των ιών!
Μία ακόμη αιτία -όχι και τόσο σύνηθης- είναι η καταπόνηση των πόρων του hardware (CPU, RAM, HDD, μητρική πλακέτα) μετά από μεταβολή των ρυθμίσεων χρονισμού τους, με σκοπό τον υπερχρονισμό (Overclokcing). Πολλοί χρήστες προσπαθούν με αυτή τη μέθοδο να αυξήσουν τις επιδόσεις του υπολογιστή σε παιχνίδια! Όμως αυτή η πρακτική, οδηγεί στην ΒΙΑΙΗ ΚΑΙ ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΓΗΡΑΝΣΗ των πόρων και συνεπώς στην σταδιακή μείωση της ταχύτητας ανταπόκρισής των.

Φανταστείτε τώρα τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση συνδυασμού περισσοτέρων της μίας αιτίας όλων των παραπάνω που σας περιέγραψα!

Επειδή έκανα αναφορά σ’ ένα παράδειγμα για υπολογιστές ηλικίας 2-3 ετών, θα πρέπει να σας πω, ότι τα ίδια ισχύουν και για τους παλιότερους, οι οποίοι θα μπορούν να είναι εξίσου άριστα λειτουργικοί, χρήσιμοι κι αποδοτικοί εάν κι εφόσον έχει γίνει σωστή και προσεκτική χρήση και συντήρηση! Επί παραδείγματι, ένας υπολογιστής έως και 10 ετών μπορεί να ανταποκριθεί περίφημα στις σημερινές -αυξημένες- απαιτήσεις, αν έχoυν γίνει οι απαραίτητες αναβαθμίσεις σε επίπεδο υλικού (Hardware) σε συνδυασμό με μια αναβάθμιση και σωστή παραμετροποίηση σε επίπεδο λογισμιού (Software)! Αρκετοί υπολογιστές μοντέλα 5ετίας και άνω, αν έχουν αναβαθμιστεί κατάλληλα μπορούν να ανταγωνιστούν και μοντέλα αρκετά νεότερα... Νέο μοντέλο, δεν σημαίνει απαραίτητα και ταχύτερο η αποδοτικότερο!

Για περισσότερες διευκρινήσεις θα ήταν πολύ καλύτερα να επικοινωνήσετε μαζί μου να σας απαντήσω σε κάθε τυχόν απορία που μπορεί να έχετε για τον συγκεκριμένο υπολογιστή που σας αφορά!
Για να επικοινωνήστε τηλεφωνικά μαζί μου, πατήστε επάνω στον τίτλο του τρέχοντος θέματος και βρείτε και σημειώστε τους τηλεφωνικούς αριθμούς που είναι στη διάθεσή σας!

11 Νοε. 2016

Δείτε τα "κόλπα" του πληκτρολογίου σας! Είναι όλα απολύτως χρήσιμα!

Μειώστε το χρόνο που κάνετε δουλειές στον υπολογιστή με τα παρακάτω κολπάκια…

Κάποια ίσως να τα ξέρετε ήδη, κάποια ίσως να τα δείτε για πρώτη φορά, είναι όμως όλα πέρα για πέρα χρήσιμα!

Alt+Tab: Πηγαίνει από το ένα ανοικτό πρόγραμμα στο άλλο

Ctrl+T: Ανοίγετε μια νέα καρτέλα

Ctr+S: Αποθήκευση

Ctr+W: Κλείνει το ενεργό παράθυρο ή την ενεργή καρτέλα του browser που χρησιμοποιείτε. Το ίδιο κάνει και το Alt+F4

Ctr+C (αντιγραφή) και Ctr+V (επικόλληση): Copy/Paste (ισχύει για αρχεία ή κείμενο)

Ctrl+X: Αποκοπή του επιλεγμένου αρχείου ή του κειμένου

Ctr+Z: Αναίρεση της ενέργειας που κάνατε, στο Word π.χ. αλλά όχι μόνο σ' αυτό.

Ctrl+: Μεγεθύνετε τη σελίδα που βλέπετε στο Ίντερνετ και με το Ctr– γίνεται το αντίθετο

F5: Γίνεται ανανέωση του ενεργού φακέλου ή της τρέχουσας ιστοσελίδας

Alt+D: Επιλέγει την μπάρα διευθύνσεων στον browser (πρόγραμμα περιήγησης) σας. Δεν θα χρειάζεται να κάνετε κλικ κάθε φορά που θέλετε να επισκεφτείτε κάποια ιστοσελίδα, απλά πατάτε αυτόν το συνδυασμό και αμέσως πληκτρολογείτε τη διεύθυνση

Ctrl+B: Κάνει bold τις επιλεγμένες λέξεις ενός κειμένου
Ctrl+U και Ctrl+I: Ο πρώτος συνδυασμός υπογραμμίζει τις λέξεις του επιλεγμένου κειμένου, ο δεύτερος μετατρέπει τη γραφή σε πλάγια

F1: Βοήθεια (Help)

Ctrl+Esc: Άνοιγμα του μενού Έναρξη (Start). Το ίδιο κάνει και το λήκτρο με το λογότυπο των Windows

Alt+F4: Τερματισμός προγράμματος.

10 Νοε. 2016

Μπαίνει μπροστά το σχέδιο παροχής δωρεάν ή με επιδότηση Internet - Ποιοι θα το δικαιούνται

Σε τροχιά άμεσης υλοποίησης θέτει η κυβέρνηση την παροχή δωρεάν ή με επιδότηση ίντερνετ σε φοιτητές και ευάλωτες κοινωνικές και οικονομικές ομάδες, καθώς και τη δωρεάν δορυφορική πρόσβαση των Ελλήνων που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.

Ειδικότερα, οι δράσεις της κυβέρνησης, αφορούν:
Την παροχή δωρεάν ευρυζωνικής σύνδεσης στους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών. Το πρόγραμμα θα αφορά συνολικά σε 30 νησιά καλύπτοντας περίπου 30.000 κατοίκους, ενώ για την εφαρμογή του θα ληφθούν υπόψη και εισοδηματικά κριτήρια. Στόχος, όπως σημειώνουν αρμόδια στελέχη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι να προβληθεί η νησιωτικότητα, δίνοντας στους κατοίκους των νησιών πρόσβαση σε υπηρεσίες γρήγορου ίντερνετ.

Σημειώνεται μάλιστα, ότι στη συγκεκριμένη δράση αναφέρθηκε πρόσφατα ο πρωθυπουργός (28η Οκτωβρίου από τον Αη Στράτη) τονίζοντας πως πρόκειται για «ένα πρόγραμμα που ξεκινάμε άμεσα και αφότου υλοποιηθεί τους επόμενους μήνες, θα δώσει τη δυνατότητα να μην αισθάνονται οι πολίτες των απομακρυσμένων περιοχών πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Η δωρεάν πρόσβαση για κάθε οικογένεια σε internet υψηλής τεχνολογίας και μεγάλης ταχύτητας είναι μια υποχρέωση της Πολιτείας».

Τις επιχορηγούμενες ευρυζωνικές συνδέσεις σε πρωτοετείς φοιτητές και σπουδαστές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ και ΤΕΙ).
Σύμφωνα με τους αρμοδίους, από το πρόγραμμα θα ωφεληθούν περίπου 50.000 από το σύνολο των 70.000 πρωτοετών φοιτητών και σπουδαστών, μιας και θα τεθούν εισοδηματικά κριτήρια.
Στόχος είναι συνολικά η σύνδεση mobile Internet με ένα στικάκι να στοιχίσει 36 ευρώ ανά δικαιούχο ετησίως, δηλαδή 5 ευρώ το μήνα.
Από το ποσό αυτό, τα τρία ευρώ θα επιχορηγεί η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων από το αποθεματικό της, ενώ τα άλλα δύο θα τα πληρώνουν οι δικαιούχοι.
Ήδη έχει γίνει μια μικρή διαβούλευση της Ε.Ε.Τ.Τ. με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, από την οποία προέκυψε το ποσό των 5 ευρώ αλλά δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα ο όγκος δεδομένων, στον οποίο θα αντιστοιχεί.

Τη δωρεάν δορυφορική πρόσβαση των Ελλήνων που ανήκουν στη Mουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη. Ήδη έχουν γίνει συζητήσεις με τον OTE TV και τη Nova για δωρεάν πρόσβαση για την κάλυψη περίπου 30.000 νοικοκυριών (100.000 άτομα). Από την πλευρά του, το Yπουργείο θα συμβάλει με την επιδότηση του δορυφορικού πιάτου και του αποκωδικοποιητή.

Τέλος, δωρεάν οι επιχορηγούμενες ευρυζωνικές συνδέσεις στα άτομα με ειδικές ανάγκες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές και οικονομικές ομάδες.

9 Νοε. 2016

Firefoxe Mozilla - Eνσωματωμένη προστασία από ηλεκτρονικό ψάρεμα και κακόβουλο λογισμικό

Πώς λειτουργεί η ενσωματωμένη προστασία από ηλεκτρονικό ψάρεμα και κακόβουλο λογισμικό;

Επειδή το θέμα είναι ιδιαίτερης σημασίας και πρέπει να διαβάσετε το ανάλογο με την περίπτωσή σας ζήτημα, προτείνω να επισκεφτείτε το link που ακολουθεί κι αναφέρεται με λεπτομέρειες για το τι και το πως:

https://support.mozilla.org/el/kb/enswmatwmenh-prostasia-apo-phishing-malware?as=u&utm_source=inproduct

(Αντιγράψετε την διεύθυνση που προηγείται και επικολλήσετέ την στο πεδίο διευθύνσεων οποιουδήποτε προγράμματος περιήγησης ιστοσελίδων (browser) όπως το Mozilla, Google chrome, Internet Explorer, Edge, για να επισκευτείτε το πλήρες ενημερωτικό άρθρο).

Να σημειωθεί εδώ, ότι αυτό το άρθρο αφορά στον Firefox Mozilla!!!

Αν υπάρχει κάτι που δεν έχετε καταλάβει ακόμη ή παρέλειψα να σας εξηγήσω εδώ, μπορείτε πολύ εύκολα και χωρίς δισταγμό να μ' ερωτήσετε, κάνοντας μου ένα τηλεφώνημα.

Για να επικοινωνήστε τηλεφωνικά μαζί μου, πατήστε επάνω στον τίτλο του τρέχοντος θέματος και σημειώστε τους τηλεφωνικούς αριθμούς που είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή!

3 Νοε. 2016

Δέκα ενδείξεις ότι το κινητό ή το tablet σας έχει παραβιαστεί

Τα σημερινά smartphones και tablets, είναι στην ουσία πανίσχυροι υπολογιστές, αφού πλέον μπορούν και διεκπεραιώνουν εργασίες, τις οποίες μερικά χρόνια πριν, θα της θεωρούσαμε επιστημονική φαντασία.

Τις συσκευές αυτές τις χρησιμοποιούμε καθημερινά, οπότε αναπόφευκτα έχουν αποθηκεύσει στην μνήμη τους πολλά σημαντικά δεδομένα, όπως μηνύματα και email, καθώς και τα συνθηματικά από πολλούς λογαριασμούς μας. Όμως, αυτό το γεγονός τις καθιστά νούμερο 1 στόχο για κάθε επίδοξο hacker. Πως γίνεται να ξέρουμε αν η συσκευή μας είναι στόχος κάποιου hacker; Ποια είναι τα συμπτώματα που πρέπει να μας υποψιάσουν;

Το smartphone ή tablet αρχίζει να ανταποκρίνεται με καθυστέρηση
Κάποιο malware το οποίο τρέχει στο background μπορεί να έχει αισθητή επίδραση στην λειτουργία της συσκευής σου. Επιπλέον, τέτοιου είδους προγράμματα χρησιμοποιούν την σύνδεση σου για να αποστείλουν δεδομένα, οπότε μπορεί να επηρεάσουν την ταχύτητα με την οποία σερφάρεις στο internet. Φυσικά, τα προαναφερθέντα μπορεί να προκαλούνται και από άλλες αιτίες, αλλά καλό είναι να είμαστε υποψιασμένοι.

Η συσκευή σου στέλνει ή δέχεται περίεργα μηνύματα
Αν φίλοι σου δεχτούν μηνύματα τα οποία εσύ δεν έχει στείλει, κάτι δεν πάει καλά. Το ίδιο ισχύει και με τα email. Παρομοίως, το να λαμβάνεις μηνύματα τα οποία δεν προορίζονται για σένα είναι ένα σημάδι αρνητικό.

Γίνεται εγκατάσταση νέων εφαρμογών, χωρίς να το έχεις επιλέξει
Παρόλο που ο κατασκευαστής της συσκευής σου έχει το δικαίωμα να εγκαταστήσει κάποια νέα εφαρμογή, κατά την διάρκεια ενός update του λογισμικού σου, αν κάποια εμφανιστεί σε άσχετο χρόνο τότε θα πρέπει να υποπτευθείς ότι κάτι δεν πάει καλά. Καλό θα είναι να μην ανοίξεις την νέα εφαρμογή, μέχρι να κάνεις ένα Google Search και να βεβαιωθείς για το τι πρόκειται.

Η μπαταρία της συσκευής σου τελειώνει πολύ γρήγορα
Σίγουρα, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας πέφτει με τον καιρό, αλλά αν παρατηρήσουμε μια απότομη αλλαγή, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι κάποιο κακόβουλο λογισμικό τρέχει στο background, καταναλώνοντας πιο γρήγορα την μπαταρία.

Η συσκευή σου ζεσταίνεται πιο πολύ από το συνηθισμένο
Όπως και πριν, όταν κάποιο κακόβουλο λογισμικό τρέχει συνεχώς στο background, προκαλεί την θέρμανση του επεξεργαστή, σε επίπεδα που πλέον γίνεται αντιληπτό ότι κάτι συμβαίνει.

Κάποια websites φαίνονται διαφορετικά από πριν
Πολλά malware προγράμματα «διαμεσολαβούν» ανάμεσα στον browser της συσκευής σας και το διαδίκτυο, «διαβάζοντας» έτσι όλα τα δεδομένα που στέλνετε και λαμβάνετε. Αυτή η λειτουργία μπορεί να επηρεάσει το πως φαίνονται μερικά websites.

Κάποιες εφαρμογές σταματούν να λειτουργούν κανονικά
Αν αυτό συμβεί, μπορεί το malware να προσπαθεί να υποκλέψει δεδομένα από αυτές, επηρεάζοντας έτσι την ομαλή λειτουργία τους.

Ο λογαριασμός της κινητής τηλεφωνίας έρχεται «φουσκωμένος»
Οι επιτήδειοι hacker μπορούν να εκμεταλλευτούν κάποια αδυναμία της συσκευής σου και να κάνουν κλήσεις σε γραμμές του εξωτερικού που χρεώνουν υπέρογκα ποσά. Το ίδιο ισχύει και για τα μηνύματα.

Παράθυρα «pop-up» εμφανίζονται χωρίς κανέναν λόγο
Όπως και στα PC μας, έτσι και στις φορητές συσκευές μας, τα προγράμματα malware χρησιμοποιούν «pop-up» παράθυρα για να ζητήσουν από τον χρήστη να προβεί σε κάποιες ενέργειες.

Αν έχετε βάσιμες υποψίες η συσκευή σας είναι θύμα κακόβουλου λογισμικού, τότε από τις πρώτες κινήσεις που θα πρέπει να κάνετε, είναι να εγκαταστήσετε κάποια anti-malware εφαρμογή. Αν και αυτό δεν λύσει το πρόβλημα, θα πρέπει να επισκεφθείτε κάποιον ειδικό. Τέλος, εφόσον κάνουμε backup με ασφάλεια τα δεδομένα μας, ένα factory reset με ταυτόχρονο σβήσιμο των δεδομένων μέσα στη συσκευή θα βοηθήσει αρκετά.

Αν υπάρχει κάτι που δεν έχετε καταλάβει ακόμη ή παρέλειψα να σας εξηγήσω εδώ, μπορείτε πολύ εύκολα και χωρίς δισταγμό να μ' ερωτήσετε, κάνοντας μου ένα τηλεφώνημα.

Για να επικοινωνήστε τηλεφωνικά μαζί μου, πατήστε επάνω στον τίτλο του τρέχοντος θέματος και σημειώστε τους τηλεφωνικούς αριθμούς που είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή!

1 Νοε. 2016

Πως κάνουμε έναν παλιό/αργό υπολογιστή ταχύτερο αναβαθμίζοντάς τον.

Πολύ συχνά έχω ακούσει γνωστούς και φίλους να μου λένε ότι έχουν παροπλίσει τον παλιό υπολογιστή τους, επειδή ήταν αργός και δεν εξυπηρετούσε τις τρέχουσες ανάγκες των!

Βεβαίως και καθώς κυλάει ο χρόνος, ένας υπολογιστής καθίσταται πιο αργός για περισσότερους από έναν λόγο. Στο προηγούμενο ενημερωτικό θέμα, εξήγησα 2-3 από τους λόγους που σχετίζονται με την συντήρησή του. Αλλά δεν είναι αρκεί μόνον η συντήρηση ενός παλιού υπολογιστή για να τον επιταχύνουν ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ! Υπάρχει άλλος ένας τρόπος για να κάνουν έναν παλιό υπολογιστή να λειτουργήσει ΑΠΕΙΡΩΣ ΤΑΧΥΤΕΡΑ!!!

Για να ορίσουμε το τι εννοούμε λέγοντας "παλιός υπολογιστής", θα σας δώσω μια τάξη μεγέθους αναλόγως με το είδος της χρήσης που κάνουμε!

Αν π.χ. χρησιμοποιούμε έναν υπολογιστή για να σερφάρουμε στο διαδίκτυο και να επεξεργαζόμαστε κείμενα, ένας υπολογιστής έως και 6-7 ετών που έχει συντηρηθεί τακτικά και σωστά και κυρίως διαθέτει κάποια αξιοπρεπή χαρακτηριστικά σε επεξεργαστική ισχύ, μέγεθος μνήμης και ταχύτητα σκληρού δίσκου, αποτελεί μια ικανοποιητική λύση και ΔΕΝ θεωρείται προς απόσυρσιν! Αρκεί βεβαίως, να μην έχουμε την απαίτηση να εκτελεί ταυτόχρονα πολλαπλές εργασίες (ιδιαίτερα επίπονες).

Αν θέλουμε να χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή μας για πιο απαιτητικές εργασίες, όπως το να επεξεργαζόμαστε φωτογραφίες, video και άλλες ανάλογες εργασίες, τότε θα παρατηρήσουμε ότι ένας υπολογιστής 4ετίας με τυπικά χαρακτηριστικά δεν είναι ικανός να αντεπεξέλθει!

Ακόμη πιο απαιτητική διεργασία (παρότι ακούγεται απίστευτο), είναι να χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή μας για παιχνίδια με σημαντικές απαιτήσεις σε επεξεργαστική ισχύ και μια κάρτα γραφικών, που η αξία απόκτησής της της πολλές φορές είναι ίση με τι μισό (αν όχι μεγαλύτερης) της αξίας ολόκληρου του υπολογιστή! Μη σας ξεγελά η λέξη "παιχνίδια"... τα games είναι οι περισσότερο απαιτητικές εφαρμογές που τρέχουν σε έναν υπολογιστή, ιδίως δε αν διαθέτουμε και μια μεγάλων διαστάσεων οθόνη (άνω των 19-20 ιντσών)!

Όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούμε να ορίσουμε το ποια θα ήταν η ικανοποιητική σύνθεση (σε υλικό hardware) ενός υπολογιστή, αν προηγουμένως δεν έχουμε ορίσει τις χρήσεις για τις οποίες τον προορίζουμε!

Για τα σημερινά δεδομένα όμως, υπάρχουν ορισμένα minimum, τα οποία απαιτούνται για να λειτουργεί ο υπολογιστής μας σχετικά αξιοπρεπώς:
1) OS (λειτουργικό σύστημα): Windows 8.1 ή Windows 10.
2) Επεξεργαστής: Τεχνολογίας 2 πυρήνων Core 2 Duo @ 2,66 Ghz και άνω.
3) Μνήμη RAM: 3 GB @ 667 (με Windows 32bit) και 4 GB @ 667 ή (με Windows 64bit).
4) Σκληρός δίσκος: SATAII, 320 GB, 8 MB cache @ 5.300 rpm ή 7.400 rpm.

Αυτά είναι τα "κατώτερα όρια" που απαιτούνται για να λειτουργήσει ΟΡΙΑΚΑ ένας υπολογιστής, με βάση τα σημερινά δεδομένα και χωρίς να έχουμε "απαιτήσεις" για λειτουργίες παραπάνω από τις τυπικές!

Θα κάνω αναφορά και στον Νόμο του Moore, οποίος ορίζει ότι ένα τεχνολογικό κατασκεύασμα (όπως ο υπολογιστής, το τάμπλετ, το κινητό
τηλέφωνο, ο τηλεοπτικός δέκτης, το DVD player κι άλλες τέτοιες σχετικές συσκευές) μετά τους 18 μήνες από την κυκλοφορία τους στο εμπόριο, θεωρούνται πλέον "ξεπερασμένες"! Κι αυτό συμβαίνει, διότι έρχονται οι νεότερες σχεδιάσεις να παραγκωνίσουν τις παλαιότερες, αλλά και τα πρότυπα που απαιτεί η τεχνολογία η οποία αναβαθμίζεται διαρκώς!

Και τώρα μπαίνω στο κύριο μέρος του θέματος, για το πως ένας παλαιότερης τεχνολογικής γενιάς υπολογιστής, μπορεί ν' αναβαθμιστεί έτσι, ώστε να είναι σε θέση να εξυπηρετήσει άνετα τις σημερινές μας ανάγκες!

Θα πρέπει να σημειώσουμε σ' αυτό το σημείο, ότι οι επιτραπέζιοι υπολογιστές, έχουν σημαντικά μεγαλύτερα περιθώρια αναβάθμισης σε σύγκριση με τους φορητούς, που έχουν πολύ μικρότερα!

Αν υποθέσουμε ότι για ν' αγοράσουμε ένα σημερινό αξιοπρεπές υπολογιστικό σύστημα με αξιοθαύμαστες επιδόσεις, απαιτείται ένα ποσό κατά μέσον όρο της τάξης των 500 Ευρώ (τα χαμηλότερης αξίας συστήματα, είναι απογοητευτικών επιδόσεων ή πολύ χαμηλής κατασκευαστικής ποιότητας), μ' ένα σημαντικά μικρότερο κόστος, μπορούμε να δώσουμε στον παλιό μας υπολογιστή την ικανότητα, να "τρέξει" άνετα όλα αυτά που ο των 500 (κι άνω) Ευρώ υπολογιστής θα μπορεί να "τρέχει"!!!
Αυτό επιτυγχάνεται με την αντικατάσταση -ή καλύτερα την αναβάθμιση- των βασικότερων στοιχείων του που είναι:
1) Η μητρική πλακέτα (η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις δεν χρειάζεται αντικατάσταση).
2) Ο επεξεργαστής.
3) Η μνήμη RAM (με προσθήκη υψηλότερης χωρητικότητας ή υψηλότερης συχνότητας χρονισμού)
4) O σκληρός δίσκος (που πλέον αντικαθίσταται με έναν νέας τεχνολογίας SSD -στερεάς κατάστασης- και κατά 6,5~10 φορές ταχύτερος)!

Φυσικά μέρος της αναβάθμισης αποτελεί και η εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος (Windows ή Linux) όπου εγκαθίσταται η πιο πρόσφατη κι ενημερωμένη έκδοση που είναι συμβατή με το υλικό (hardware) του υπολογιστή. Μετά την εγκατάσταση, προστίθενται οι βοηθητικές εφαρμογές συντήρησης, ασφάλειας/προστασίας και αύξησης των επιδόσεων.

Μετά από μια τέτοια αναβάθμιση, στην κυριολεξία δεν θα πιστεύεται στα μάτια σας, πως είναι δυνατόν ο παλιός κι αργός υπολογιστής σας ν' άρχισε να "πετάει" συγκριτικά με τις προηγούμενες επιδόσεις του!

Είμαι βέβαιος ότι όλα αυτά σας ακούγονται έως και "απίστευτα", όμως αποτελούν μια πραγματικότητα και μία διαδικασία που εγώ μπορώ να σας εγγυηθώ ότι αναλαμβάνω να την εκτελέσω με εξαιρετικά αποτελέσματα!

Αν έχετε μπει ήδη στον πειρασμό να πληροφορηθείτε για τις περαιτέρω λεπτομέρειες (για να μη γίνομαι κουραστικός γράφοντας εδώ περισσότερα που για εσάς μπορεί να φαντάζουν έως και ...Κινέζικα), μη διστάσετε να σηκώσετε το τηλέφωνό σας και να μου ζητήσετε να συζητήσουμε το πως είναι εφικτό να γίνει πράξη μια τέτοια αναβάθμιση, καθώς και το κόστος αυτής της διαδικασίας!

Για να επικοινωνήστε τηλεφωνικά μαζί μου, πατήστε επάνω στον τίτλο του τρέχοντος θέματος και βρείτε και σημειώστε τους τηλεφωνικούς αριθμούς που είναι στη διάθεσή σας!

31 Οκτ. 2016

Πόσο σημαντική είναι η τακτική συντήρηση του υπολογιστή μας;

Το πιο σύνηθες που έχω ακούσει από σχεδόν όλους τους χρήστες των υπολογιστών, είναι ότι η απόδοση τους σε ταχύτητα κι σωστή ανταπόκρισή του, έχει μειωθεί αισθητά έκτοτε που τον απέκτησαν!

Είναι εντελώς φυσικό να εμφανίζεται αυτό το σύμπτωμα μετά από συνεχή χρήση, ακόμη και για καινούργιους υπολογιστές ή και για υπολογιστές που διαθέτουν πανίσχυρα χαρακτηριστικά, όπως π.χ. πολύ γρήγορους επεξεργαστές, μεγάλου μεγέθους μνήμες, γρήγορους (συμβατικούς) σκληρούς δίσκους!!!

Αυτό συμβαίνει, επειδή η καθημερινή χρήση του υπολογιστή, συνεπάγεται εγγραφή/διαγραφή αρχείων του χρήστη (φωτογραφίες, μουσική, εγγραφα, e-mails κ.λ.π.), αλλά και συσώρρευση προσωρινών αρχείων, που χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟΝ κατά την επίσκεψή μας σε ιστοσελίδες του διαδικτύου ή την χρήση διαφόρων εγκατεστημένων στον υπολογιστή προγραμμάτων!

Πάρα πολλά από τα ζωτικά αρχεία του υπολογιστή μας, κατακερματίζονται (σπάνε) σε μικρότερα τμήματα, με αποτέλεσμα αυτό το φαινόμενο να καθυστερεί δραματικά την διαδικασία προσπέλασής τους!

Η ορθή αντιμετώπιση σε μια τέτοια περίπτωση, είναι η απομάκρυνση (διαγραφή) όλων των αυτών των άσχρηστων προσωρινών αρχείων και η τακτική ανασυγκρότηση των ζωτικών αρχείων που χρησιμοποιούνται συχνότερα από τον υπολογιστή (τα οποία περιέχονται μέσα στον σκληρό δίσκο)!!!

Υπάρχουν διάφορες εφαρμογές που αναλαμβάνουν να βάλουν τάξη σ' ένα τέτοιο "χάος" που δημιουργείται σταδιακά από τη χρήση του υπολογιστή!
Πολλές εφαρμογές εξ αυτών, προσφέρονται έως κι εντελώς δωρεάν στο διαδίκτυο, αλλά σαφώς δεν αποδίδουν το ίδιο αποτέλεσμα συγκριτικά μ' εκείνες που έχουν ένα κάποιο μικρό κόστος απόκτησης!

Εδώ θα πρέπει να σημειώσω ότι, εφαρμογές εκκαθάρισης του σκληρού δίσκου και ανασυγκρότησης, συμπεριλαμβάνονται μέσα στο πακέτο των Windows, αλλά είναι του ίδιου επιπέδου αποτελεσματικότητας, μ' αυτά των προσφερόμενων δωρεάν! Σημασία μεγάλη έχει επίσης, το αν ο χρήστης γνωρίζει το πως να χρησιμοποιήσει και ν' αξιοποιήσει αυτές τις εφαρμογές!!!

Στην περίπτωση που ο χρήστης δεν έχει τις στοιχειωδώς απαραίτητες γνώσεις για να τρέξει αυτές τις διαδικασίες, τον ρόλο αυτόν μπορεί και πρέπει ν' αναλαμβάνει ο τεχνικός, που θ' αποκαταστήσει την ομαλή κι αποδοτική λειτουργία του υπολογιστή σας!

Η έννοια της συντήρησης του υπολογιστή, ασφαλώς και δεν περιορίζεται μόνον στο περιεχόμενο του σκληρού δίσκου! Επεκτείνεται και στην φυσική του κατάσταση:
# Καθαρισμός του πληκτρολογίου (απομάκρυνση ξένων σωματιδίων, σκόνης και διάφορα άλλα ...τροφικά κατάλοιπα),
# Καθαρισμός των αεραγωγών ψύξης του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών,
# Ανανέωση κι ενημέρωση του λογισμικού (των Windows και των drivers των συσκευών) κι ιδίως του λογισμικού προστασίας από ιούς, trojan horses, spyware, adware!

Μία ακόμη πολύ σημαντική εφαρμογή (πρόγραμμα) που εγώ εγκαθιστώ σε κάθε διαδικασία συντήρησης ενός υπολογιστή, είναι μια εφαρμογή διαχείρισης των διαδικασιών που τρέχουν στον υπολογστή ανά πάσα στιγμή!
Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε, ότι ο κάθε υπολογιστής, "τρέχει" στο παρασκήνιο πολλές διεργασίες και διαδικασίες, που δεν είναι ορατές ή αντιληπτές από τον κοινό χρήστη! Πολλές εξ αυτών, απασχολούν τον επεξεργαστή και την μνήμη χωρίς να είναι απαραίτητο καν τη δεδομένη στιγμή! Πρόκειται για μία αδυναμία των Windows, που δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε εδώ!

Εδώ έχει αξία ο ρόλος αυτής της εφαρμογής, ώστε ν' απενεργοποιήσει αυτές τις άσκοπες διαδικασίες και να επιτρέψει στον επεξεργαστή και την μνήμη να αποδόσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους, σε ό,τι ακριβώς εσείς χρειάζεστε να κάνετε ανά πάσα στιγμή!

Ολοκληρώνοντας την αναφορά μου στην απαραίτητη συντήρηση, δεν θα παραλείψω να σας επισημάνω την ΤΑΚΤΙΚΗ αντικατάσταση/ανανέωση της θερμαπαγωγικής πάστας του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών, που απαιτείται για την ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΜΑΛΗ ΚΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ απαγωγή της θερμότητας των! Ένα από τα σύνηθη συμπτώματα που καταδεικνύουν ότι η ψύξη των chips δυσλειτουργεί σοβαρά (και επικίνδυνα ταυτόχρονα), είναι η αύξηση της ταχύτητας κι η θορυβώδης λειτουργία του ανεμιστήρα!!! Ο δε ανεμιστήρας, όταν λειτουργεί στο μάξιμουμ της ταχύτητάς του για μεγάλο διάστημα, κάποια στιγμή καταλήγει στην καταστροφή του που συνεπάγεται και την ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ αντικατάστασή του!

Το επόμενο και σοβαρότερο σύμπτωμα ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει στον υπολογιστή σας, είναι η διακοπή της λειτουργίας του (με ήπιο τερματισμό ή και μετάβαση των Windows σε κατάσταση αναστολής ή ακόμη πολύ χειρότερα σε ΞΑΦΝΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΑΙΑ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ), λόγω της υπερβολικής αύξησης της θερμοκρασίας του.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, η αλλοίωση αυτής της πάστας ευθύνεται για την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ή ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ, διότι καθιστά (σχεδόν ή εντελώς) ΑΔΥΝΑΤΗ την ψύξη των chips των επεξεργαστών και των καρτών γραφικών!

Άλλη μια αξιόλογη σημείωση είναι ότι διάφορες "λύσεις" σαν και κάποιες βάσεις με ανεμιστήρες που κυκλοφορούν στο εμπόριο εκτός από το ότι δεν αποτελούν πραγματική λύση δεν έχουν πραγματικό λόγο ύπαρξης! Διότι, ο κάθε υπολογιστής, έχει σχεδιαστεί να ψύχεται επαρκώς από τον κατασκευαστή του αρκεί να τηρούνται οι προϋποθέσεις σψωστής χρήσης του!
Αυτές οι βάσεις με ανεμιστήρες είναι ένα είδος χορήγησης "ασπιρίνης", σ' έναν ασθενή, που χρήζει ΑΜΕΣΑ χειρουργικής επέμβασης! Ελπίζω να έχω γίνει σαφής και κατανοητός!

Καταλήγοντας σ' ένα γενικότερο συμπέρασμα, σας προτρέπω στο πολύ απλό: "Η πρόληψη είναι απείρως καλύτερη και οικονομικά συμφέρει περισσότερο από την θεραπεία!"

Πιστέψετέ με... κοστίζει πολύ λιγότερο το να συντηρεί κάποιος μία συσκευή, σε σύγκριση με το να αναγκάζεται να την επισκευάζει όταν πλέον έχει φθάσει στο σημείο του "ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ"!!!!

Αν υπάρχει κάτι που δεν έχετε καταλάβει ακόμη ή παρέλειψα να σας εξηγήσω εδώ, μπορείτε πολύ εύκολα και χωρίς δισταγμό να μ' ερωτήσετε, κάνοντας μου ένα τηλεφώνημα.

Για να επικοινωνήστε τηλεφωνικά μαζί μου, πατήστε επάνω στον τίτλο του τρέχοντος θέματος και βρείτε και σημειώστε τους τηλεφωνικούς αριθμούς που είναι στη διάθεσή σας!

28 Οκτ. 2016

Οι βασικοί κανόνες για ασφαλές e-banking

Οι περισσότεροι πλέον αξιοποιούν τις ευκολίες και τις δυνατότητες που προσφέρουν οι υπηρεσίες e-banking. Παρά τη μέριμνα των ίδιων των υπηρεσιών και τα ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνουν, υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνει ο χρήστης, ώστε να μένει ασφαλής.

Ο Ondrej Kubovič, εξειδικευμένο στέλεχος της εταιρείας ασφαλείας ESET συνοψίζει τα βασικά βήματα για ασφαλέστερες τραπεζικές συναλλαγές και πληρωμές online:

1. Χρησιμοποιήστε αξιόπιστες συσκευές για να συνδεθείτε στον online λογαριασμό σας.

Ο υπολογιστής, το tablet ή το smartphone σας αποτελούν τις καλύτερες επιλογές, καθώς είναι πιο πιθανό να παρατηρήσετε οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα ή να προσέξετε ότι η συσκευή λειτουργεί περίεργα. Για τον ίδιο λόγο συνίσταται να αποφεύγετε τη χρήση δανεικών ή δημόσιων συσκευών.

2. Δεν είναι όλα τα σημεία πρόσβασης στο internet εξίσου ασφαλή ώστε να πραγματοποιείτε online τραπεζικές συναλλαγές ή πληρωμές.

Το κοινόχρηστο Wi-Fi σε ένα καφέ ή ένα τυχαίο δημόσιο δίκτυο στην πλατεία της πόλης ίσως να μην αποτελούν τις καλύτερες επιλογές για την πληρωμή λογαριασμών σας. Εφόσον πρέπει να συνδεθείτε από ένα τέτοιο σημείο πρόσβασης, χρησιμοποιήστε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) προκειμένου να διατηρήσετε την επικοινωνία σας κρυπτογραφημένη και ως εκ τούτου μη προσβάσιμη σε ενδεχόμενες απόπειρες υποκλοπής.

3. Διατηρήστε ενημερωμένο τον υπολογιστή και το κινητό σας.

Τα updates του συστήματος και του λογισμικού κλείνουν τα κενά που αναζητούν οι επιτήδειοι για να μολύνουν τη συσκευή σας. Προκειμένου να γλιτώσετε χρόνο και να μεγιστοποιήσετε την προστασία σας, επιλέξτε τη λειτουργία αυτόματων ενημερώσεων που προσφέρουν πολλά προγράμματα ελέγχοντας για patches και νέες εκδόσεις.

4. Χρησιμοποιήστε ένα αξιόπιστο και ενημερωμένο πρόγραμμα ασφάλειας.

Πριν τη σύνδεση στον τραπεζικό λογαριασμό σας ή οποιαδήποτε συναλλαγή, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα πολυεπίπεδο software ή app ασφάλειας. Αυτή η λύση θα σας προστατεύσει από πολλούς τύπους malware, καθώς το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να είναι μεταμφιεσμένο σε φαινομενικά αθώα emails ή sites που σας παραπλανούν ώστε να αποκαλύψετε προσωπικά δεδομένα.

5. Δημιουργήστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης, αλλά φροντίζετε να τον αλλάζετε συχνά και να μην επαναφέρετε παλιούς κωδικούς.

Ούτε βέβαια να τον χρησιμοποιείτε σε άλλες υπηρεσίες, καθώς η χρήση του ίδιου password για το e-banking, τα social media και για το email ενδέχεται να παραβιαστεί ευκολότερα αν κάποιο από αυτά διαρρεύσει. Εναλλακτικά, μπορείτε να απομνημονεύετε μια φράση πρόσβασης (passphrase) ή να χρησιμοποιείτε έναν password manager.

6. Αξιοποιείστε τον έλεγχο πιστοποίησης διπλού παράγοντα (2FA), αν τον προσφέρει η τράπεζά σας.

Μέσω αυτού, η τράπεζα διπλοτσεκάρει αν είστε πραγματικά εσείς κάθε φορά που συνδέεστε για μια συναλλαγή, χρησιμοποιώντας κάτι που μόνο εσείς έχετε – όπως το smartphone σας. Έτσι, ακόμη και αν ο κωδικός σας καταλήξει σε λάθος χέρια, χωρίς το δεύτερο επίπεδο επαλήθευσης είναι άχρηστος.

7. Να είστε επιφυλακτικοί και καχύποπτοι σε περίεργες online συμπεριφορές.

Οι κυβερνοεγκληματίες ενδέχεται να προσποιηθούν ότι είναι τραπεζικοί, να κρύψουν κακόβουλο λογισμικό σε μια σημαντική ειδοποίηση, να σας ζητήσουν να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης μέσω ενός συνδέσμου στο email και πολλά άλλα. Στόχος τους είναι να σας παραπλανήσουν, ώστε να αποσπάσουν ευαίσθητες πληροφορίες ή δεδομένα. Αν πάντως λάβετε κάποιο μήνυμα που σας ζητά να αλλάξετε τα διαπιστευτήριά σας ή να κάνετε κλικ σε μια σύνδεση, ελέγξτε δύο φορές αν είναι αυθεντικό, ή επικοινωνήστε τηλεφωνικά με τον αποστολέα για επιβεβαίωση.

8. Φροντίστε να αποσυνδέεστε μετά από κάθε session τραπεζικής συναλλαγής.

Αν και οι περισσότερες υπηρεσίες δεν επιτρέπουν να μένετε συνδεδεμένοι, οι εισβολείς παραμονεύουν για τέτοιες αβλεψίες.

9. Ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή SMS, που προσφέρουν οι περισσότερες υπηρεσίες e-banking.

Βέβαια φροντίστε να ελέγχετε τον online τραπεζικό λογαριασμό σας συχνότερα. Αν παρατηρήσετε ασυνήθιστη δραστηριότητα ή περίεργες συναλλαγές επικοινωνήστε άμεσα με την τράπεζα.

Αν υπάρχει κάτι που δεν έχετε καταλάβει ακόμη ή έχω ξεχάσει να σας εξηγήσω εδώ, μπορείτε πολύ εύκολα και χωρίς δισταγμό να μ' ερωτήσετε κάνοντας μου ένα τηλεφώνημα.

Για να επικοινωνήστε τηλεφωνικά μαζί μου, πατήστε επάνω στον τίτλο του τρέχοντος θέματος και βρείτε και σημειώστε τους τηλεφωνικούς αριθμούς που είναι στη διάθεσή σας!

24 Οκτ. 2016

Μία ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για τους πελάτες φορητών Η/Υ Toshiba!!!!

(Αυτή η ενημέρωση αφορά ΟΛΟΥΣ τους κατόχους φορητών υπολογιστών της κατασκευάστριας εταιρίας Toshiba, αλλά και τους μελλοντικούς-υποψήφιους αγοραστές φορητού υπολογιστή της συγκεκριμένης εταιρίας)!!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ:

Η Toshiba Corporation, μετά το τρομερό Ιαπωνικό σκάνδαλο «δημιουργικής λογιστικής» που έγινε πριν λίγους μήνες κι είχε ως αποτέλεσμα, η εταιρεία να ζημιωθεί κατά περίπου 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια γι' αυτό το οικονομικό έτος, η εταιρεία αναγκάστηκε ν' απολύσει περίπου 7.000 υπαλλήλους και να σταματήσει το εμπόριο των ηλεκτρονικών υπολογιστών της μέχρι το τέλος του Μαρτίου του 2016, σε αρκετά σημεία του κόσμου συμπεριλαμβανομένης και της Ευρώπης!!!

Η κίνηση αυτή, επηρρεάζει κατά συνέπεια και την Ελλάδα με τον επίσημο διανομέα της Toshiba στη χώρα μας, Ideal, ν' αναγκάζεται ν' αποσυρθεί από τη διανομή Toshiba υπολογιστών, όπως ανέφερε και σε σχετική ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο Αθηνών!

Η ανακοίνωση ανέφερε τα εξής:

"Η εταιρεία ΟΜΙΛΟΣ ΙΝΤΕΑΛ ΑΒΕΕΔΕΣ σ' εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 4.1.3.1 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, ότι η Toshiba Corporation ανακοίνωσε τη διακοπή της εμπορίας ηλεκτρονικών υπολογιστών που απευθύνονται σε καταναλωτές σε πολλές διεθνείς αγορές συμπεριλαμβανομένης και της Ευρώπης μέχρι το τέλος Μαρτίου 2016.

Η θυγατρική εταιρεία του ομίλου, ΙΝΤΕΑΛ Ηλεκτρονική ΑΒΕΕ, μεταξύ των άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της, έχει αναλάβει και τη διανομή των ηλεκτρονικών υπολογιστών Toshiba στην ελληνική αγορά.

Όπως, έχει αναφερθεί και στις Ετήσιες Οικονομικές Εκθέσεις, ο όμιλος τα τελευταία χρόνια έχει μειώσει την εξάρτησή του από τη συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα, έχοντας αναπτύξει νέες δραστηριότητες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα έχει διευρύνει τις δραστηριότητές του, και έχει αναλάβει τη διανομή Λευκών συσκευών (Liebherr, Gorenje, Faber, Brandt, Turboair), τη διανομή προϊόντων πληροφορικής ACER, καθώς και την σταθερή και οργανική επέκταση των δραστηριοτήτων του ομίλου στην ψηφιακή ασφάλεια στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, εκτός από την Ελλάδα, όπως στο Ισραήλ και στη Μεγάλη Βρεττανία και την ανάληψη σημαντικών έργων ψηφιακής ασφάλειας στη Γερμανία, Ισπανία και σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015, ο όμιλος μείωσε σημαντικά το απόθεμα του σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές Toshiba, η αξία του οποίου ανέρχεται σήμερα σε €400 χιλ. και το μεγαλύτερο μέρος του αναμένεται να διατεθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, όπως και οι νέες παραλαβές εμπορευμάτων, οι οποίες θα καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς για τους επόμενους μήνες.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η επιχειρηματική δραστηριότητα του ομίλου στη διανομή των ηλεκτρονικών υπολογιστών Toshiba, έβαινε μειούμενη και στην τρέχουσα χρήση δεν συνεισέφερε σημαντικά στην κερδοφορία του. Η διακοπή αυτής της επιχειρηματικής δραστηριότητας θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του ετήσιου κύκλου εργασιών του ομίλου αλλά όχι και σημαντική μείωση της κερδοφορίας του.

Όμως, η Ideal δεν φαίνεται να έχει πρόθεση να σταματήσει τη συνεργασία με την Toshiba, αφού θα συνεχίσει να πουλάει κανονικά όλα τ' άλλα ηλεκτρονικά προϊόντα της ιαπωνικής εταιρείας που έφερνε ως σήμερα, όπως τους σκληρούς δίσκους της. Σύμφωνα με την εταιρεία, η διακοπή της συγκεκριμένης συνεργασίας θα επηρεάσει αρνητικά τον κύκλο εργασιών, αλλά οι επιπτώσεις δεν θα είναι τόσο σημαντικές λόγω του ότι ο συγκεκριμένος τομέας των φορητών υπολογιστών δεν ήταν και ο πιο κερδοφόρος."

Αυτά ανέφερε η ανακοίνωση, όμως δεν έχει γίνει καμία αναφορά σχετικά με ότι το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Ideal ΔΕΝ θα αναλαμβάνει την κάλυψη της διάθεσης ανταλλακτικών αλλά και της παροχής τεχνικών υπηρεσιών των πελατών οι οποίων κατέχουν ΗΔΗ έναν ηλεκτρικό υπολογιστή που έχει κατασκευαστεί και πωληθεί στην Ελλάδα!

Εμπειρίες που έχουν καταγραφεί διαφόρων πελατών, καταδεικνύουν ότι η θυγατρική εταιρεία του ομίλου, ΙΝΤΕΑΛ Ηλεκτρονική ΑΒΕΕ, όταν κάποιος απευθυνθεί σ' αυτήν για να εξυπηρετηθεί, δηλώνει ΑΝΑΡΜΟΔΙΑ κι ότι έχει διακόψει τη συνεργασία της με την κατασευαστρια Toshiba!
Αυτό σημαίνει, ότι αν ένας πελάτης που κατέχει έναν φορητό υπολογιστή χρειαστεί να τον επισκευάσει, θα του γνωστοποιηθεί η διακοπή της συνεργασίας της Ideal με την Toshiba! Αυτό επίσης σημαίνει ότι διακόπτεται και η υποχρέωση της Ideal να προμηθεύει με ανταλλακτικά ή να εξυπηρετεί σε τεχνικό επίπεδο τους παλιούς πελάτες της! Σαφώς αυτό συνδέεται άμεσα και με την ΜΗ παροχή εξυπηρέτησς κατά τη διάρκεια της εγγύησης σε περίπτωση αγοράς νέου υπολογιστή.

Η γνωστή επιχείρηση "ΠΛΑΙΣΙΟ", συνεχίζει ακάθεκτη να πουλά φορητούς υπολογιστές Toshiba, όμως δεν ενημερώνει αυτόν που αποκτά ένα καινούργιο laptop, ότι στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει επίσημο Customer Service στην Ελλάδα κι ότι αν κι όταν προκύψει πρόβλημα λειτουργίας, θ' αναλάβει ΙΔΙΩΤΗΣ να εξυπηρετήσει τον νέο πελάτη! Μαρτυρία πελάτη της επιχείρησης "ΠΛΑΙΣΙΟ", κατήγγειλε ότι όταν απευθύνθηκε στην Ideal, για να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα λειτουργίας του laptop του, η Ideal τον έστειλε πίσω στο "ΠΛΑΙΣΙΟ", λέγοντάς του ότι δεν έχει πλέον το Customer Service και φυσικά είναι ΑΝΑΡΜΟΔΙΑ ν' αναλάβει οτιδήποτε αφορά τη συσκευή!
Έτσι, ο πελάτης έγινε μπαλλάκι του πινγκ-πονγκ μεταξύ "ΠΛΑΙΣΙΟ" & Ideal!!! Περιττό να σας περιγράψω την ταλαιπωρία του πελάτη, έως ότου να λυθεί ο ...γόρδιος δεσμός!

Εγώ θεώρησα σκόπιμο να σας κάνω γνωστό το τι συμβαίνει κι εν συνεχεία, ο κάθε πελάτης (παλιός ή νέος) θα σκεφθεί και θα δράσει στη συνέχεια όπως εκείνος κρίνει σκόπιμα!!!

Αν υπάρχει κάτι που δεν έχετε καταλάβει ακόμη ή έχω ξεχάσει να σας εξηγήσω εδώ, μπορείτε πολύ εύκολα και χωρίς δισταγμό να μ' ερωτήσετε κάνοντας μου ένα τηλεφώνημα.

Για να επικοινωνήστε τηλεφωνικά μαζί μου, πατήστε επάνω στον τίτλο του τρέχοντος θέματος και βρείτε και σημειώστε τους τηλεφωνικούς αριθμούς που είναι στη διάθεσή σας!

17 Οκτ. 2016

Επικίνδυνη η μετακίνηση του υπολογιστή εν ώρα λειτουργίας

Είναι πολύ σύνηθες να χρειαστεί ν' αλλάξετε θέση του υπολογιστή κατά τη διάρκεια της χρήσης του. Όμως πόσο επικίνδυνη ή ασφαλής μπορεί να είναι μια τέτοια μετακίνηση;;; Αυτό επιδιώκω ν' αναλύσω παρακάτω για να ενηρωθείτε όσοι δεν γνωρίζετε πεί του θέματος!

Αν και σπανιότατα αναφέρεται (στις οδηγίες ή τις συμβουλές χρήσης του υπολογιστή) κάτι σχετικό με την επικινδυνότητα μιας τέτοιας "αθώας συνήθειας", πράγματι πρόκειται όντως για μια σοβαρότατη απειλή για την φυσική υγεία του σκληρού δίσκου του ηλεκτρονικού υπολογιστή σας!!!

Αναλυτικότερα, κάθε υπολογιστής (φορητός ή επιτραπέζιος), ως λειτουργικό αλλά και αποθηκευτικό μέσο, χρησιμοποιεί τουλάχιστον έναν ή και περισσότερους σκληρούς δίσκους μεταξύ των άλλων εξαρτημάτων του.

Οι μηχανικοί σκληροί δίσκοι (ακόμη και οι υβριδικής τεχνολογίας, εκτός των SSD), περιέχουν στο εσωτερικό τους έναν αριθμό από 2, 3, 4, 5 περιστρεφόμενες "πιατέλλες" (εξ ου και το όνομα "δίσκος"), με ταχύτητα 5.400 έως και 7.400 rpm (στροφών ανά λεπτό) κι έναν βραχίονα στο άκρο του οποίου βρίσκονται οι κεφαλές ανάγνωσης/εγγραφής. Φανταστείτε ότι μοιάζει με ένα κλασσικό πικάπ, που στο πλατώ του επάνω, έχει έναν περιστρεφόμενο δίσκο κι επάνω στον δίσκο αυτό, εφάπτεται η κεφαλή με την βελώνα ανάγνωσης! Όμως στην περίπτωση του σκληρού δίσκου, η κεφαλή δεν αγγίζει την (μαγνητική κι άκρως ευαίσθητη) επιφάνεια του, αλλά βρίσκεται (ίπταται) σε απόσταση μόλις 0,2 χιλιοστών από την επιφάνειά του! Όσο είναι δηλαδή το πάχος μιας τρίχας από τα μαλλιά μας!

Όταν μεταφέρεται, σύρεται, δονείται ή (ακόμη χειρότερα) χτυπιέται ο υπολογιστής, ο σκληρός δίσκος υποβάλλεται σε μια τρομακτική δοκιμασία, καθώς η κεφαλή του που στηρίζεται σε ένα έλασμα, δονείται/κραδάζεται βίαια, με σοβαρό κίνδυνο αυτή ν' αγγίξει και να ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ την περιστρεφόμενη (εξαιρετικά ευαίσθητη μαγνητική) επιφάνεια ανάγνωσης/εγγραφής (αλλά και την ίδια την κεφαλή)!!!

Συχνά, συμβαίνει να μην εμφανίζεται η επίπτωση της βλάβης στην επιφάνεια του δίσκου αμέσως, αλλά σταδιακά ή και περιστασιακά. Αυτό είναι δικαιολογημένο, επειδή συνήθως δεν βλάπτεται ολόκληρη η επιφάνεια αλλά τμήμα(τα) της! Κάθε φορά που η κεφαλή ανάγνωσης/εγγραφής περνά από το τμήμα που έχει υποστεί την βλάβη και συναντά τους κατεστραμμένους τομείς, ο δίσκος έρχεται σε αδυναμία ανάγνωσης ή εγγραφής κι ο υπολογιστής "κολλάει" (αργεί ν' ανταποκριθεί) ή και καταρρέει εντελώς (φαινόμενο crashing)!

Ας δούμε τώρα τις συνέπειες μετά από μια σχετική (αναλόγως με τη σοβαρότητα ) βλάβη του σκληρού δίσκου:

1) Καθυστέρηση στην ανταπόκριση του υπολογιστή (αυτό είναι το ελαφρύτερο σύμπτωμα). Ο υπολογιστής συνεχίζει να λειτουργεί μεν, αλλά με προβλήματα (καθυστερήσεις, κολλήματα και παγώματα) κι οδηγείται σταδιακά σε μέρα με τη μέρα χειροτέρευση της κατάστασης κι οριστική παύση της λειτουργίας με ταυτόχρονη απώλεια των δεδομένων που περιέχει!

2) Βίαιη και ξαφνική διακοπή της λειτουργίας του υπολογιστή, προβολή της γνωστής και μισητής "μπλε οθόνης" (BSOD). Ο υπολογιστής μετά από την "μπλε οθόνη" κάνει επανεκκίνηση μεν, αλλά το σύμπτωμα επαναλαμβάνεται σταδικά όλο και συχνότερα! Αυτό σημαίνει, ότι έχουμε να κάνουμε μ' ένα σοβαρότατο πρόβλημα hardware, που επιβάλλεται πλέον ν' αντιμετωπιστεί ΑΜΕΣΑ από έναν έμπειρο τεχνικό (όχι από άτομα ημιμαθή ή άτομα με τάσεις ν' ασχολούνται από χόμπυ με τους υπολογιστές)! Εδώ ισχύει το ρητό: "Το γοργόν και χάριν έχει" και το "κάθε κατεργάρης στον πάγκο του"!

3) Πλήρης αδυναμία εκκίνησης του υπολογιστή και ταυτόχρονη αναφορά σφάλματος ΜΗ ύπαρξης ή ανάγνωσης του σκληρού δίσκου. Συνήθως ένας κοινός χρήστης, δεν είναι καν σε θέση να ερμηνεύσει ένα τέτοιο μήνυμα σφάλματος, πόσω δε μάλλον να το αντιμετωπίσει τεχνικά!
Εδώ πλέον, τον λόγο αναλαμβάνει ο έμπειρος και σοβαρά καταρτισμένος τεχνικός!!!

Πρέπει επίσης να σημειώσω, ότι πριν σας καταλάβει πανικός, να έχετε κατά νουν, ότι οποιαδήποτε βλάβη σε υπολογιστή, επισκευάζεται!!!! Το κόστος είναι αναπόφευφκτο κι αναφέρομαι σε οικονομικό (κόστος αντικατάστασης του δίσκου, αγοράς λειτουργικού συστήματος Windows και εργασίας) και σε απώλεια δεδομένων (όταν η βλάβη του δίσκου είναι πολύ σοβαρή και μη αναστρέψιμη)!

Και μιας και αναφέρομαι στο αν και πότε είναι εφικτή η ανάκτηση (αποφυγή πλήρους απώλειας δεδομένων) -επιμένω κι ας γίνομαι κουραστικός-, αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς και από το πόσο άμεσα και σύντομα θα καταφύγετε στον τεχνικό για την επισκευή του υπολογιστή σας, ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ ΤΟΝ ΑΓΓΙΞΕΙ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ Ο "ΞΕΡΟΛΑΣ" Ή Ο "ΧΟΜΠΙΣΤΑΣ", αλλά ακόμη και Ο ΗΜΙΜΑΘΗΣ, Ο ΤΕΜΠΕΛΗΣ, Ο "ΕΥΚΟΛΑΚΙΑΣ" ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ!
Βεβαίως ένα format δεν επαναφέρει την ομαλή λειτουργία του υπολογιστή, εφόσον η φυσική βλάβη του δίσκου εξακολουθεί να υφίσταται και δεν έχει αντιμετωπιστεί το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΙΤΙΟ της βλάβης του!
Για όσους δεν αντιλαμβάνεστε την τελευταία φράση, μη διστάσετε να μ' ερωτήσετε να σας την αναλύσω λεπτομερώς!

Αν υπάρχει κάτι που δεν έχετε καταλάβει ακόμη ή έχω ξεχάσει να σας εξηγήσω εδώ, μπορείτε πολύ εύκολα και χωρίς δισταγμό να μ' ερωτήσετε κάνοντας μου ένα τηλεφώνημα.

Για να επικοινωνήστε τηλεφωνικά μαζί μου, πατήστε επάνω στον τίτλο του τρέχοντος θέματος και βρείτε και σημειώστε τους τηλεφωνικούς αριθμούς που είναι στη διάθεσή σας!

12 Οκτ. 2016

Τεχνική υποστήριξη μέσω της εφαρμογής TeamViewer

Σε αυτό το άρθρο θα σας περιγράφω το πως μπορεί να γίνει μια τεχνική επέμβαση στον υπολογιστή σας εξ αποστάσεως, αρκεί να μπορεί να εγκατασταθεί (ή να υπάρχει ήδη εγκατεστημένη η εφαρμογή TeamViewer στον υπολογιστή μας!

Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής, είναι εφικτό να επιτευχεί ή διασύνδεση μεταξύ του υπολογιστή του τεχνικού, με τον δικό σας υπολογιστή -ασχέτως αποστάσεως-, έτσι ώστε να μπορεί ο τεχνικός να επέμβει στο σύστημα και να διορθώσει κάποια δυσλειτουργία, σαν να ήταν μπροστά στον υπολογιστή σας!

Οι προϋποθέσεις που χρειάζονται για να λειτουργήσει αυτή η μέθοδος, είναι οι εξής:

1) Ο υπολογιστής θα πρέπει να ξεκινά και να γίνεται είσοδος στα Windows με δικαιώματα διαχειριστή (τα οποία έχουν όλοι οι χρήστες που είναι μοναδικοί χρήστες στον υπολογιστή και δεν έχουν προστεθεί άλλοι με περιορισμένα δικαιώματα).
2) Να υπάρχει εγκατεστημένη η εφαρμογή TeamViewer (την οποία μπορείτε να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν για προσωπική χρήση από το επίσημο site).
3) Να υπάρχει μια σταθερή και με μια αξιοπρεπή ταχύτητα σύνδεση στο Internet.
4) Να έρθετε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον τεχνικό για περαιτέρω συνεννόηση και οδηγίες (που ίσως χρειάζεται να σας δίνει κατά τη διάρκεια της συνδρίας-επέμβασης).

Για όσους δεν έχετε ήδη εγκατεστημένη την εφαρμογή, μπορείτε να την κατεβάσετε και να την εγκαταστήσετε από την διεύθυνση: https://www.teamviewer.com/el/download/windows/
Κάνετε αντιγραφή κι επικόλληση της διεύθυνσης στον περιηγητή σας ή αναζητήστε τη διεύθυνση στο Google πληκτρολογώντας "Λήψη TeamViewer Windows".

Μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής, ο υπολογιστή σας λαβάνει έναν εννεαψήφιο αριθμό ως ταυτότητα του υπολογιστή σας, το οποίο ονομάζεται ID. Για κάθε φορά που θα χρειάζεται να γίνει μία σύνδεση (συνεδρία) του τεχνικού με τον υπολογιστή σας, θα πρέπει να του δίνετε έναν μοναδικό κωδικό πρόσβασης με τον οποίο επιτυγχάνεται η διασύνδεση.

Με αυτόν τον τρόπο ο τεχνικός μπορεί να επέμβει και να διορθώσει το οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιάζει υπολογιστής σας.

Βεβαίως υπάρχουν και κάποιοι περιορισμοί στο τι μπορεί να κάνει ο τεχνικός στον υπολογιστή σας, όπως π.χ., ΔΕΝ είναι εφικτό, να γίνει πλήρης επαναφορά (format ή factory recovery όπως λέγεται συνήθως στα laptops)! Σε μια τέτοια περίπτωση, ο υπολογιστής θα πρέπει να βρίσκεται στα χέρια του τεχνικού, για να έχει απόλυτη φυσική πρόσβαση σ' αυτόν!

Στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων όμως, μέσω αυτής της εφαρμογής ο τεχνικός μπορεί να επιλύσει πάρα πολλά από τα σύνηθη προβλήματα που παρουσιάζουν οι υπολογιστές!

Να σημειώσω εδώ, ότι οτιδήποτε γίνεται εκ μέρους του τεχνικού επάνω στον υπολογιστή σας, είναι απολύτως ορατό, αισθητό κι αντιληπτό από εσάς, συνεπώς δεν τίθεται θέμα απορρήτου. Επίσης έχετε την δυνατότητα, ανά πάσα στιγμή να διακόψετε τη συνεδρία εφόσον το κρίνετε εσείς απαραίτητο!

Για οποιαδήποτε άλλη απορία που ενδεχομένως έχετε, επικοινωνήστε μαζί μου τηλεφωνικά για να σας δώσω δευκρινήσεις κι απαντήσεις!

Για να επικοινωνήστε τηλεφωνικά μαζί μου, πατήστε επάνω στον τίτλο του τρέχοντος θέματος και βρείτε και σημειώστε τους τηλεφωνικούς αριθμούς που είναι στη διάθεσή σας!

11 Οκτ. 2016

Γιατί ο υπολογιστής μου "σέρνεται";;;

Συχνά παρατηρείται το μόνιμο φαινόμενο-σύμπτωμα, ο υπολογιστής σας να μην ανταποκρίνεται το ίδιο γρήγορα κι αποδοτικά όπως όταν ήταν καινούριος ή μετά από μια πρόσφατη (επαν)εγκατάσταση!!!

Ανεξαρτήτως από το αν ένας υπολογιστής είναι καινούργιος, ισχυρός ή μη, η απόδοσή του κι η ταχύτητα ανταπόκρισής του, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και μεταβλητές παραμέτρους!!!

Όταν λοιπόν εμφανιστεί αυτό το σύμπτωμα, σημαίνει ότι έχει χτυπήσει το καμπανάκι για να επέμβουμε δραστικά σ' αυτές τις παραμέτρους! Το πρώτο που πρέπει να γίνει, είναι μια τυπική συντήρηση!

Η τυπική συντήρηση, συμπεριλαμβάνει:
1) Την απομάκρυνση των προσωρινών (άχρηστων) αρχείων που συσωρρεύονται (από την καθημερινή χρηση) στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή, καθιστώντας τον έτσι ...τεμπέλη κι αδύναμο να τρέξει αρκετά γρήγορα για ν΄' ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του χρήστη!!!

2) Ανασυγκρότηση των αρχείων που είναι αποθηκευμένοι στο σκληρό δίσκο (από ένα έξυπνο πρόγραμμα της προκοπής, διότι το ενσωματωμένο εντός των Windows, είναι για να το ...κλαίνε οι ρέγγες)!

3) Διακοπή των άχρηστων υπηρεσιών και προγραμμάτων που "τρέχουν" στο παρασκήνιο και κάτω από ...την μύτη σας ρουφώντας αδηφάγα έτσι τους πόρους επεξεργασίας του υπολογιστή!!! Υπάρχει και ένα εκπληκτικό πρόγραμμα που αναλαμβάνει να κάνει ΑΥΤΟΜΑΤΑ αυτή τη βρώμικη δουλειά, χωρίς καν την δική σας προσοχή ή παρέμβαση!

4) Ένας ακόμη λόγος που ο υπολογιστής "κατεβάζει" την ταχύτητα ανταπόκρισης, είναι η αύξηση της θερμοκρασίας του επεξεργαστή, με αποτέλεσμα -για λόγους προστασίας- ο επεξεργαστής για να μην καταλήξει σαν ξεροψημένη τυρόπιτα ή σαν καμμένο τοστ, να υποβιβάζεται ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ η συχνότητα λειτουργίας του! Οι λόγοι που οδηγούν στη υπερθέρμανσή του ποικίλουν: Α) Ακάθαρτοι οι "μπουκωμένοι" αεραγωγοί, Β) Κολλημένος ή φρακαρισμένος ανεμιστήρας, Γ) Αλλοιωμένη θερμαπαγωγική πάστα Δ) Βλάβη στην ψύκτρα του!!!

Ένας ακόμη λόγος που υπερθερμένεται ο επεξεργαστής, είναι η προσβολή του συστήματος από κάποιον ή κάποιους ιούς!!!! Ως είναι γνωστόν, οι ιοί απασχολούν σε βαθμό κακουργήματος (100%) τον επεξεργαστή, μην επιτρέποντάς του ν' ασχοληθεί μ' αυτά που εσείς του ζητάτε να κάνει!!!

Άλλος λόγος που βραδυπορεί το σύστημα, είναι να έχουν αλλοιωθεί, διαγραφεί ή κι αυθαίρετα αλλάξει οι παραμέτροι του συστήματος -από κάποια προγράμματα-λαθροεισβολείς- που έχουν κατσικωθεί εν αγνοία σας στον υπολογιστή!!! Εδώ απαιτείται επέμβαση από έμπειρα χέρια κι όχι απλώς από κάποια δωρεάν προγράμματα που έχουν κατακλίσει το διαδίκτυο (και που πολλές φορές καταντούν το σύστημα περισσότερο μπάχαλο)!

Όλα τα παραπάνω -ή έστω μερικά από αυτά- αποτελούν λόγο(υς) που ο υπολογιστής "σέρνεται"!!!

Σε μερικές περιπτώσεις, ευθύνεται η κακή "υγεία" (φυσική κατάσταση) του σκληρού δίσκου, ο οποίος είτε έχει "γεράσει" κι έχει ελαττωθεί η ικανότητά του να "γράφει και να διαβάζει", είτε έχει υποστεί κακοποίηση από ισχυρές ξαφνικές δονήσεις, κρούσεις, πτώσεις, ακόμη κι από "αθώες μεταφορές" κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του υπολογιστή!

Σε μία τέτοια περίπτωση, ένας κοινός χρήστης δεν είναι σε θέση να επαναφέρει την ομαλότητα της λειτουργίας του υπολογιστή, διότι δεν διαθέτει τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις, τα εργαλεία και τα υλικά που απαιτούνται!!! Αυτό σημαίνει, ότι ήρθε η ώρα να μας τηλεφωνήσετε για να επέμβουμε δραστικά, πριν αρχίσετε να χάνετε την ψυχραιμία σας, με απρόβλεπτες συνέπειες για τον υπολογιστή!!!

Το κόστος της πλήρους αποκατάστασης της λειτουργίας του υπλογιστή, ποικίλει αναλόγως με το πόσες εργατώρες θ' απαιτηθούν, τι κόστος σε επίπεδο υλικών ή απόκτησης του απαραίτητου λογισμικού που χρειάζεται να εγκατασταθεί, έτσι ώστε πλέον ο υπολογιστής να είναι πλήρως εξοπλισμένος στο μέλλον, να συντηρείται εύκολα, σύντομα ή ακόμη κι αυτόματα!!!

Για να έχετε μια πιο σαφή κι ολοκληρωμένη εικόνα του κόστους αποκατάστασης, απλά τηλεφωνήστε μας κι εμείς θα σας δώσουμε σαφείς και κατανοητές απαντήσεις!

Στην κορυφή του κειμένου, υπάρχει ο τίτλος του θέματος, που είναι ένας σύνδεσμος (link), που θα σας μεταφέρει στην ενότητα επικοινωνίας!
Πατήστε απλά επάνω στον τίτλο του θέματος!

11 Οκτ. 2016

Facebook virus - Ο ιός του Facebook

Εδώ και περισσότερα από 3,5 έτη, στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook έχει κάνει την εμφάνισή του και ταλαιπωρεί τους χρήστες ένας ιός ο οποίος τους προκαλεί πολλαπλά προβλήματα!

Οι ιός αυτός, εμφανίζεται είτε στο χρονολόγιο του χρήστη-θύματος ως μια ανάρτηση, είτε ως ένα μήνυμα στο Inbox/Chat box! Άλλοτε επεικονίζει μία φωτογραφία του χρήστη-θύματος, είτε ως ένα video που -δήθεν- έχει δημοσιεύσει ή στείλει κάποιος από τους φίλους που υπάρχει στην λίστα των φίλων του προτρέποντας τον χρήστη-θύμα να την/το δει.

Αυτό που εξαπατά τους περισσότερους χρήστες είναι η άγνοια ή η έλειψη ενημέρωσης για την ύπαρξή του! Ένας ακόμη λόγος που ο υπολογιστής του χρήστη-θύματος είναι ευάλωτος σε μια τέτοια κακόβουλη επίθεση, είναι η ανεπαρκής ή ακόμη κι ανύπαρκτη θωράκιση του από κακόβουλο λογισμικό που διασπείρεται κατά κύριο λόγο διαμέσω του διαδικτύου!

Ο μηχανισμός που δρα αυτός ο ιός είναι σύνθετος και απαιτεί να αντιμετωπιστεί μεθοδικά και αποτελεσματικά από κάποιον έμπειρο τεχνικό, άρτια καταρτισμένο και με πλήρη γνώστη ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΙΟΥ!

Συχνά, είτε οι χρήστες, είτε οι τεχνικοί με ανεπαρκή γνώση του πως λειτουργεί ο μηχανισμός δράσης και αυτοδιάδοσης του, καθώς και του πως αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά ο συγκεριμένος ιός, προσπαθούν να τον εξαλείψουν με τα γνωστά (free - trial) antivirus που προσφέρονται δωρεάν από διάφορες εταρίες ανάπτυξης λογισμικού!
Όμως, αυτά τα antivirus, προσφέρουν εξαιρετικά περιοριμένη προστασία αποτροπής της επίθεσης και ουασιατικά ελάχιστη έως και μηδαμινή δυνατότητα εξάλειψής του!!! Εν ολίγοις, ΔΕΝ εξαλείφουν πολλών ειδών απειλές παρά μόνον κάποιες εξ αυτών!

Ας λάβουμε υπόψιν μας πολύ σοβαρά, ότι ο ιός αυτός έχει κάνει την εμφάνισή του πριν από περίπου 3,5-4 χρόνια κι έως σήμερα έχει μεταλλαχθεί τόσες φορές, που ακόμη και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν έχει καταφέρει να δώσει λύση στην οριστική του αντιμετώπιση.
Το δε Facebook, που είναι ένας τεράστιος ιστότοπος με δεκάδες εκατομμύρια μέλη-χρήστες κι αυτό ακόμη, δεν έχει καταφέρει να αναπτύξει κάποια ουσιαστική άμυνα-προστασία, ώστε να πάψει να διαδίδεται αυτός ο ιός, διαμέσω των servers του (των κεντρικών υπολογιστών εξυπηρέτησης των υπηρεσιών του).

Το σύνηθες που συμβαίνει είναι, ότι ένας κοινός ή μέσος χρήστης, αγοράζοντας/αποκτώντας έναν υπολογιστή, δεν γνωρίζει και δεν ενημερώνεται καν ότι αυτός ο υπολογιστής αν δεν παραμετροποιηθεί σωστά και προσεκτικά από κάποιον πολύ έμπειρο τεχνικό, καθώς συνδέεται στο διαδίκτυο, είναι ΑΜΕΣΑ εκτεθειμένος σ' όλους τους πιθανούς κινδύνους που καραδωκούν και που διαδίδονται αφειδώς και με ρυθμό ασύλληπτο!

Έτσι λοιπόν, το μεγαλύτερο ποσοστό των υπολογιστών που χρησιμοποιούνται είναι σε άμεσο κίνδυνο, να υποστούν μια επίθεση από ένα κακόβουλο λογισμικό που διοχετεύεται μέσα από το διαδίκτυο και να προκαλέσει από σοβαρές δεισλειτυργίες έως και την οριστική παύση της λειτουργίας του!!!

Έτσι λοιπόν, το βάρος αντιμετώπισης της θωράκισης των υπολογιστών το σηκώνουν οι κάτοχοί τους και οι χρήστες στου διαδικτύου!!!

Οι επιπτώσεις για όσους χρήστες (το προφίλ τους) και οι υπολογιστές έχουν μολυνθεί είναι πολύ σοβαρές, επιβλαβείς (και πολλές φορές με μεγάλες απώλειες σε προσωπικά δεδομένα) αν οι χρήστες τις αγνοήσουν έστω και για μερικά 24ωρα!!!

Επειδή οι ιοί έχουν διάφορους σκοπούς και το σοβαρότητα των ενοχλήσεων ποικίλει (π.χ. από το να μας προβάλλουν επίμονες κι ενοχλητικές διαφημίσεις, έως και να κατασκοπεύουν/υποκλέπτουν ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ προσωπικές πλροφορίες που βρίσκονται αποθηκευένες μέσα στον υπολογιστή μας) δεν θα πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε ΠΟΤΕ επιπόλαια!!!

Φανταστείτε για παράδειγμα, ότι κάνετε διαχείριση του τραπεζικού σας λογαρισμού, διά μέσω της ιστοσελίδας της τραπέζης σας (E-banking)!
Συνεπώς, χρησιμοποιείτε ένα όνομα χρήστη (username) κι έναν κωδικό πρόσβασης (password) για την είσοδό σας στον λογαριασμό σας!
Αυτά τα ευαίσθητα δεδομένα, ένα spyware ή ένα trojan horse, είναι σε θέση να τα υπολέψει και να τα μεταδώσει σε κάποιον hacker που αυτό στοχεύει να πράξει!!! Άρα, ο υπολογιστής μας πρέπει ΠΑΝΤΑ να είναι ΙΣΥΧΥΡΑ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΣ από τέτοιου είδους απειλές κι επιθέσεις!!!

Με την συμβουλή αυτή, κλείνω το θέμα και σας προτρέπω να κάνετε αυτό που σας λέει η απλή λογική: Φροντίστε τον υπολογιστή σας νωρίτερα από την στιγμή που θα υποστεί την επίθεση > προσβολή > μόλυνση > βλάβη από κάποιον επικίνδυνο ιό: ΘΩΡΑΚΙΣΤΕ ΤΟΝ ΕΧΘΕΣ... ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ!!!

ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΚΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ, ΑΝΑΘΕΣΕΤΕ ΤΟ Σ' ΕΜΑΣ!

ΕΜΕΙΣ -ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ΜΕ-, ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΦΙΛΟ ΣΑΣ, ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΣ Ή ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΑΠΟ ΧΟΜΠΥ "ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ"!!!

Για να επικοινωνήστε τηλεφωνικά μαζί μου, πατήστε επάνω στον τίτλο του τρέχοντος θέματος και βρείτε και σημειώστε τους τηλεφωνικούς αριθμούς που είναι στη διάθεσή σας!

11 Οκτ. 2016

Πωλήσεις - Αγορές μεταχειρισμένων συσκευών

Μελλοντικά σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε ένα τμήμα που θα προωθεί μεταχειρισμένα ή ίσως και καινούργια αντικείμενα και συσκευές προς πώλησιν!

Διάφορες ανακατασκευασμένες επισκευασμένες ή μεταχειρισμένες (ως έχουν) συσκευές (όπως κινητά, talblets, ηλεκτρονικοί υπολογιστές) θα εκτίθονται την πήληση τους !!!

Αν έχετε π.χ. μια συσκευή προς πώληση, ελάτε σε απαφή μαζί μας κι εμείς θα την εκθέσουμε για να βρεθεί ευκολότερα ο αγοραστής!

Για να επικοινωνήστε τηλεφωνικά μαζί μου, πατήστε επάνω στον τίτλο του τρέχοντος θέματος και βρείτε και σημειώστε τους τηλεφωνικούς αριθμούς που είναι στη διάθεσή σας!

11 Οκτ. 2016

Συσκευές για ανακύκλωση

Αν έχετε κάποια παροπλισμένη συσκευή (ηλεκτρονικό υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) που δεν χρησιμοποιείτε πλέον, εμείς μπορούμε να την παραλάβουμε, είτε προς ανακύκλωση, είτε με σκοπό ν' αξιοποιήσουμε κάποιο χρήσιμο (ενδεχόμενα) μέρος της!

Για να επικοινωνήστε τηλεφωνικά μαζί μου, πατήστε επάνω στον τίτλο του τρέχοντος θέματος και βρείτε και σημειώστε τους τηλεφωνικούς αριθμούς που είναι στη διάθεσή σας!

12 Οκτ. 2016